Masina debitare laser tevi cu carcasa Bielda BT6020

SOLICITATI OFERTA
Epuizat din stoc
Details
PARAMETRI TEHNICI
Model BA3015D
Lungimea de taiere a tevii 0-6000mm
Diametrul de taiere a tevii Teava rotunda: 20~200mm
Teava patrata:20x20 ~150x150 mm
Teava rectangulara:20x20mm si diametrul maxim al cerculuuil cimcumscris 220 mm
Acuratete pozitionare ±0.05mm/m
Acuratețe repoziționare ±0.03mm
Viteza maxima 80m/min
Parametrii tensiune C.A. trifazic 380V 50Hz
Dimensiuni de gabarit 9000mmx2900mmx2400mm

Bielda este un furnizor international ce ofera solutii profesionale pentru taierea si prelucrarea metalelor. O atenţie deosebită este acordată procesului de automatizare cat si fluxului de materiale si date din procesul de taiere si si indoire. Portofoliul de produse este alcatuit din masini de tăiere cu fibra laser, masini de taiere water jet, masini de taiere cu plasma, masini de sudura laser , precum şi soluţii de automatizare şi programare a productiei.

Suntem un partener care oferim incredere prin inovatiile si soft-urile dezvoltate pentru aplicatii de taiere a materialelor din toate ramurile industriei prelucratoare. Castigam increderea clientilor prin servicile de proiectare, instalare si servisare pe care le oferim.

Furnizorul nostru principal pentru sursa laser este renumita companie IPG, impreuna cu care devoltam sisteme cu o productivitate mare si o precizie apreciata de cei mai exigenti utilizatori. Experienta si grija fata de clienti ne ajuta sa implementam cele mai noi tehnologii la un cost rezonabil si un timp scurt de livrare.
Tehnologiile folosite creaza pentru utilizatorii masinilor nostre productivitate si costuri de exploatare scazute , generand profit!

Taierea cu laser este un proces prin care se realizeaza o taiere termică a tablelor in vederea realizarii de subansamble ce vor parcurge ulterior pasii de productie pana la obtinerea unei piese finite. Raza laser este generata de catre o sursa laser , care este apoi transmisa printr-o fibra (optica) laser catre un obiectiv care îl focalizează la o putere foarte mare pe un diametru foarte mic catre materialul de taiat. Acest fascicul de raza laser focalizat întâlnește tabla și o topește cu o precizie foarte mare, realizand conturul dorit.

Fasciculul laser trece prin diuza situate pe capul de taiere. In incinta acestei diuze fasciculul laser este insotit de un gaz care are ca si rol intretinerea in parametri optimi ai proceului de taiere. In functie de timpul si grosimea materialului debitat se vor folosi gaze diverse : oxigen, azot, aer comprimat.
Atat calitatea cat si viteza de taiere pot fi optimizate in timp real de catre operatorul masinii in functie de nevoile prestabilite in proiect. Ajutsarile necesare se pot face din submeniul dedicat, in software-ul instalat pe masina. Posibilitatea efectuarii ajustarilor de taiere in acest fel, ofera o ergonomie si o eficienta marita intregului proces de productie, micsorand timpii de down-time tehnologic.

Standarde :EN ISO 15616-1:2003, EN ISO 15616-2:2003, EN ISO 15616-3:2003, EN 60204-1:2006+A1:2009+AC:210 Directive europene: 2006/42/EC, 2014/35/EU

SISTEM DE TRANSMISIE

Șasiu din placi sudate

Șasiul este confecționat din placi groase de metal sudate și mai apoi tratate termic astfel devine mai puternic, mai greu de deformat și are o durata de viată mai lunga

sasiu-din-tevi-sudate

Traversa stabila

Confecționata din aluminiu turnat, asigura precizie ridicata și stabilitate foarte buna.

traversa-stabila

Carcasa de protecție a capului cu design nou

Propice pentru observarea cursorului, facilitează disparea de căldură, acces facil pentru curățare și mentenanța, previne arderea cailor de aer.

carcasa-de-protectie-design-nou

Sistem de purjare

Sistemul de purjare partiționat combinat cu evacuare superioara și inferioara

sistem-de-purjare

SOFTWARE

software

Mașina laser Bielda adopta sistemul de control CypCut, având diagnoză inteligenta, operare multi-proces, perforare în trei stadii, control funcțional laser, căutare adaptativă a laturilor piesei, decelerare automată la colțuri, taiere „în zbor”(flycut), masă de lucru interschimbabila, compensare mecanica, acuratețe.

CONFIGURATIE

CONFIGURAȚIE
Model BT6020
Sursa laser Raycus/IPG
Cap laser Raytools
Sistem de control TubePro
Componente electromecanice SCHNEIDER

Taierea cu masinile laser Bielda laser este extrem de precisa . Pe langa materialele tip foi de table, tevile și profilele metalice pot fi taiate cu masinile noastre laser.
Tabla neagra, table decapata , zincata sau de inox, aluminiul sau alte materiale neferioase cu grosimi de la 0,8mm la 30mm pot fi taiate cu success fara a mai necesita prelucrari ulterioare.
În funcție de materialul si calitatea acestuia, se folosec diferite gaze industriale la diferite presiuni, alese in functie de viteza de taiere si calitatea selectata pentru aceasta.

Tăierea cu oxigen

În timpul tăierii cu oxigen, materialul este încălzit până la temperatura de topire de către fasciculul laser, folosind presiuni de gaz cuprinse între 0,4 și 10 bari. Prin acest procedeu reușim tăierea tablelor OL. Cu grosimi intre 0,8mm și 30mm

În funcție de materialul și calitatea acestuia, se folosesc diferite gaze industriale la diferite presiuni, alese in funcție de viteza de taiere și calitatea selectata pentru aceasta.

Tăierea cu azot

Tăierea cu azot teste un proces de taiere prin fuziune rezultând o precizie ridicata a tăierii ce nu mai necesita prelucrare ulterioara, Gazul este folosit la o presiune de pana la 20 bari. Prin acest procedeu reușim tăierea tablelor zincate , din otel inoxidabil sau alte metale neferoase.

Debitarea cu tehnologie laser are un impact termic foarte scăzut asupra materialelor de grosimi mici, acestea putând fi debitate fără a mai fi nevoie de alte operații mecanice in timpul unui proces tehnologic, sau înainte de vopsire.

Procesul de debitare in sine, comparativ cu soluțiile tradiționale, este unul curat și cu foarte puțin impact asupra mediului înconjurător, sau factorului uman. Soluțiile oferite de ventilare și filtrare a aerului făcând facila montarea acestor echipamente chiar și in cele mai aglomerate ambiente

Interfața utilizatorului și lucrul cu mașina este optimizat pentru o ergonomie și eficienta maxima.

Multitudinea de formate CAD acceptate cat și posibilitatea de a efectua salvări, corecturi sau chiar desene complexe de la zero direct pe interfața mașinii realizează suportul unei producții de maxima eficienta.

Importarea, salvarea și exportul de fișiere este facilitat și de posibilitatea integrării mașinii in rețea LAN utilizator , mașina acceptând formate din toate programele CAD consacrate : .dxf , dwg, Ai, AutoCad, Corel Draw.

Soluțiile oferite de soft-ul mașinii înlesnesc pe cat de mult posibil munca operatorului , prin generarea de planuri de croi (nesting ) , setări predefinite, layout organizat ergonomic.

Posibilitatea de a genera laturi comune in desenele de serie oferă un timp de taiere mic și eficienta maxima a întregului proces.

Mașina debitare laser pentru tăiat țevi Bielda este modelul de top în industria de prelucrare a țevilor metalice.

Șasiul (patul) este realizat dintr-o structură de carbon tip fagure, care după tratamentul de recoacere (smaltuire) este sudat printr-un proces de sudare de inalta precizie. Bielda BT 6020 este o masina cu o rezistență și stabilitate extrem de ridicate. Viteza de funcționare a mașinii poate atinge 80 m / min, putand astfel procesa țevi rotunde cu diametrul de pana la 200 mm și țevi pătrate cu latura de pana la 140 mm.

Mașina de debitare laser BT6020 este foarte precisa și asigura stabilitatea funcționării pe termen lung a sasiului/patului, de asemenea are o rezistenta buna datorata celor 2 tratamente ale sasiului pentru a oferi o lunga durata de operare si de prelucrare a metalului la o viteza mare. Sasiul trece printr-un tratament de recoacere (smaltuire) este sudat printr-un proces de de inalta precizie, rezistenta la socuri mecanice.

Aflarea centrului de deviere în procesul de prelucrare

Cu softul TubePro se poate obtine abaterea dintre centrul țevii și centrul de rotație al mandrinei prin colectarea informațiilor primite de la axa Z în timp real în timpul procesării. Compensarea devierii are loc în timp real, in timpul proceselor secventiale, astfel se pot obține prelucrări de înaltă precizie.

Modul de lucru dual

Prin intermediul softului TubePro se poate selecta modul de procesare. Primul mod se foloseste atunci cand utilizati unelte fixe, potrivite pentru găurirea țevii , iar al doilea mod este folosit alaturi axa Y a capului de tăiere ca instrument pentru prelucrarea metalului în orice moment.

Sistem de manipulare cu 7 axe

TubePro suportă două mandrine și masini de debitare laser cu șapte axe. După configurarea modului cu șapte axe, este masina poate lucra cu cele doua mandrine salvand astfel timp si material pretios.

Suport

Când este prelucrată o teava lungă, este de obicei necesară o consola sau un suport pentru susținerea tevii. Pe parcursul întregii prelucrări, consola poate urca sau coborî automat în funcție de nevoie . Suportul de tub are un sistem automat de alarma care asigura siguranța, evitând astfel coliziunile intre acesta și mandrina. In același timp acești suporți pot fi utilizați pentru a procesa automat debitările la lungime.

Corner Technology

TubePro introduce procesarea coltului pentru a rezolva situațiile dificile de debitare la colt și calitatea scăzută a tăierii înaceste zone. Prînexperimente multiple și teste s-au determinat parametrii optimi pentru presiune, putere, cursa care fac debitarea înzona de colt mai rapida și perfecta.

Control axa Z

Atunci când se debitează țevi, sunt situații încare debitarea la colturi nu se poate face perfect. Folosirea TubePro utilizează informațiile colectate de axa Z pentru a urmări conturul piesei. TubePro calculează automat distanta dintre tub și cap înainte și după rotate bazat pe informațiile dîngraficul de procesare și trimite instrucțiuni de corecție către sistemul de control.

Operare rapida

Tube Pro asigura o distanta corespunzătoare pentru axa Z. Axele XYB și Z se mișca simultan evitând astfel alte mișcări separate pentru axa Z, astfel timpul de procesare este cel mai scurt.

Debitarea pofilelor

TubePro permite debitarea mai multor tipuri de materiale pe lângă țevi rotunde sau rectangulare. Pofilele I, U, C, T, eliptice, poligonale etc. Software-ul oferă opțiuni de a lucra înmod mono-componenta sau multip-componenta salvând astfel materie prima.
CypCut TubesT este software-ul de debitare la lungime folosit de mașina CNC. Cu ajutorul acestui soft ware se pot realiza funcțiile de procesare, debitare fixa, compensare zona de sudura și avans material.

Multicomponente

TubesT poate utiliza sistemul de nesting mono sau mulți componenta in vederea economiei de material.

Coplanaritate Speciala

TubesT analizează planele după compensarea sudurii și poate coplanariza diferite părți pentru a obține efectul dorit și pentru a reduce numărul de debitări necesare, salvând astfel timp și energie..

Importarea rapida

TubesT poate identifica sistemul de coordonate IGS file și originea acestuia, și poate face importul mai multor fișiere IGS cu secțiuni diferite in loturi dintr-o singura acțiune. De asemenea poate face import de fișiere cu asamble, astfel crescând eficienta importului de fișiere.

Procesarea fișierelor

In vederea problemelor comune in debitarea țevilor, cum ar fi cerințele de acuratețe și zonele de interfață, TubesT are o varietate de metode grafice de vizualizare pentru utilizator. Metodele de procesare simple și flexibile pot reduce drastic timpul de procesare al fișierelor.

Sortare automata

Toate țevile (inclusiv țevile cu forma speciala) pot fi procesate automat prin urmărirea traseului cel mai scurt. Pentru cele mai comune țevi, rotunde și pătrate, exista doi algoritmi de sortare care sunt oferiți pentru a găsi varianta optima de procesare.

Procesarea pofilelor și procesarea pofilelor speciale

Sistemul permite procesarea pofilelor cu forma speciala, acordând o atenție deosebita traiectoriilor axelor mașinii astfel încât sa se evite coliziunile și sa se urmeze traseul cel mai scurt

Proiectare și desen

TubesT are un sistem de proiectare 3D. Utilizatorii putând astfel procesa rapid și facil o varietate larga de forme de material.

Raport de producție și acces facil

Procesare in stil Kanban și rapoarte ușor de utilizat. Operarea software-ului se realizează ușor, accesul putând-se face de la distanta si de pe orice dispozitiv fix sau mobil, chiar și de către persoane cu handicap minor.

PARAMETRI TAIERE (Datele sunt cu caracter informativ)

Material Grosime Gaz auxiliar
Otel carbon ≤12mm Oxigen / aer
Oțel inoxidabil ≤6mm Nitrogen / aer
Aliaj aluminiu ≤4mm Nitrogen
Alamă ≤3mm Nitrogen / oxigen
Grosime(mm) Gaz Viteza maximă de tăiere m / min
Otel inox 1 Nitrogen 18-20
2 Nitrogen 8-9
3 Nitrogen 4.1-4.5
4 Nitrogen 2.1-2.5
5 Nitrogen 1.7-2
6 Nitrogen 0.6-1
Otel carbon 1 Nitrogen 13-15
2 Oxigen 4.2-4.8
3 Oxigen 4.1-4.5
4 Oxigen 3.1-3.5
5 Oxigen 1.7-2
6 Oxigen 1.6-1.9
8 Oxigen 1.5-1.7
10 Oxigen 1-1.3

MOSTRE

modele

ELEMENTE MECANICE

Mașina este compusa din sașiu, dispozitiv pentru axa Z, dispozitiv de operare, cale de aer și apa, etc. Componentele importante sunt de origine germana, acestea garantează viteza de lucru mare. Elementul central al mașinii, sașiul este sudat, tratat termic de doua ori pentru a asigura acuratețea, stabilitatea pe o perioada de timp îndelungata, rigiditatea buna și accelerația ridicata. Sașiul este produs prin sudura de precizie, apoi este tratat termic in vederea eliminării tensiunilor și mai apoi este dotat cu un sistem de axe care sa asigure deplasarea capului de taiere la cele mai înalte standarde. BT 60 30 este mașina automata laser cu fibra preferata in domeniul prelucrării țevilor in industrie. Patul de taiere are o structura tip fagure care este fabricata prin sudura de precizie și apoi tratata termi c. Având astfel o structura extrem de rezistenta și stabila. Viteza de deplasare poate ajunge pana la 80 m/min, putând astfel procesa țevi rotunde cu diametrul de pana la 200mm și țevi pătrate cu latura de pa na la 140mm.

CLOUD

cloud-software

Utilizatorii pot vizualiza in mod grafic dinamica datelor în timp real prin intermediul browser-ului, permițând diagnosticarea și întreținerea echipamentului de la distantă. Utilizatorii pot folosi telefoane mobile, PDA și alte dispozitive pentru afișarea în timp real a interfeței de monitorizare și modul text pentru a modifica valorile datelor, pentru a confirma alertele și așa mai departe.

cloud-software

Sistemul are funcția de "sistem expert " pentru a realiza /ajuta poziționarea produsului, urmărirea fluxului interogarea de urmărire, diagnosticarea defecțiunilor la distanță și interogarea datelor stocate despre defecțiuni ale echipamentului. Datele sunt transmise clientului, altor puncte de monitorizare și serverului prin rețeaua Internet/5G.

In CLOUD se colectează în mod inteligent starea echipamentului și informațiile despre defecțiuni pentru analiză, calculează costul de producție și costurile de întreținere în conformitate cu un anumit algoritm și se obține o schema de înaltă calitate a performanței costurilor de proiectare a produsului, ceea ce economisește costurile de producție pentru întreprindere.

CLOUD-ul are funcții multiple, cum ar fi diagnosticarea și întreținerea la distanta, redundanța, înregistrarea datelor istorice în timp real, programarea, formularea, funcții video și audio. Are o multitudine de opțiuni de manageri ere și funcții de scrintind, stabilește conexiuni cu multe interfețe standardizate și se poate conecta eficient cu sistemul MES al fabricilor. Odată cu apariția erei 5G, CLOUD-ul va combina echipamentele laser și inteligența artificială cu tehnologia 5G și va fi utilizat pe scară largă în cloud computing, big data și edge computing. Acesta va face tehnologia avansata și echipamente laser complexe mult și mai ușor de utilizat, și oferă clienților servicii de diagnosticare la distanță la nivel mondial mai rapide.

SKU
BT6020

Sidebar

Masina debitare laser tevi cu carcasa Bielda BT6020
Epuizat din stoc

Contacteaza-ne!

Bucuresti/Ilfov
Ciorogarla, Sos. Bucuresti, Nr.108
Timisoara/Ilfov
Dumbravita, Ghioceilor Nr. 1
Cluj Napoca
Baciu, Calea Transilvaniei, Nr. 14