Secțiunea Termeni si Condiții are scopul de a informa utilizatorii cu privire la produsele/serviciile unui site, dar și de a proteja afacerile online de eventuale utilizări necorespunzătoare ale site-urilor din partea clienților.

Numele sau denumirea furnizorului de servicii:
BIELDA TEHNIC S.R.L. cu sediul Resita, str. Retezat nr. 27, Ap. 1, jud. Caras-Severin, având numărul de ordine la Registrul Comerţului J11/615/2020 și codul unic de înregistrare 43476815
Tarifele aferente serviciilor oferite, sunt prezentate pe site având inclusă TVA, și cu prezentarea cuantumului TVA.
Prețurile produselor subscrisei sunt prezentate cu T.V.A. inclusă în prețul afișat, având specificat separat cuantumul taxei.

Cheltuielile de livrare sunt incluse în prețul produselor ca regulă generală. Furnizorul va preciza expres condițiile de livrare, iar dacă prețul final nu va include aceste cheltuieli, în acest caz, va fi precizată și valoarea cheltuielilor de livrare.
Modalitatea de transport este stabilită în funcție de fiecare caz în parte, iar ca regulă generală, transportul este asigurat de Vânzător și se realizează prin vehiculele proprii.

Parametrii în care se desfășoară relațiile dintre furnizor și clienți sunt precizate în fiecare vânzare în parte, în cadrul contractelor de vânzare încheiate cu ocazia perfectării acestora.

În cazul în care nu se semnează un contract de vânzare-cumpărare, vânzarea se realizează în condiții simple, aplicându-se dispozițiile legale în materie de vânzare de bunuri mobile.

Definirea noțiunilor utilizate:
a)contract – contractul încheiat între furnizor și utilizator şi toate anexele sale;

b)utilizator şi furnizor - părţile contractante, aşa cum sunt acestea numite în contract;

c)preţul contractului - preţul plătibil furnizorului de către utilizator, în baza contractului, pentru îndeplinirea integrală şi corespunzătoare a tuturor obligaţiilor asumate prin contract;

d)produse- echipamentele,maşinile, utilajele, orice alte bunuri, cuprinse în anexa la

contract, pe care furnizorul se obligă, prin contract, să le furnizeze utilizatorului;

e)destinație finala – locul unde vor fi furnizate produsele;

f)servicii - activitățile a căror prestare face obiectul contractului;

g)forţa majoră - orice eveniment extern, imprevizibil, absolut invincibil şi inevitabil, care nu putea fi prevăzut la momentul încheierii contractului şi care face imposibilă executarea şi, respectiv, îndeplinirea contractului; sunt considerate asemenea evenimente: războaie, revoluţii, incendii, inundaţii sau orice alte catastrofe naturale, restricţii apărute ca urmare a unei carantine, embargou, enumerarea nefiind exhaustivă, ci enunţiativă. Nu este considerat forţă majoră un eveniment asemenea celor de mai sus care, fără a crea o imposibilitate de executare, face extrem de costisitoare executarea obligaţiilor uneia din părţi;

h)zi - zi calendaristică; an - 365 de zile.

Informații despre produsele/serviciile oferite:
Produsele comercializate de subscrisa sunt: echipamentele, maşinile, utilajele, orice alte bunuri afișate pe site.

Drepturile și obligațiile părților contractante:
Modalitatea în care se desfășoară relația dintre furnizor și clienți, începe cu oferta apărută pe site și se finalizează cu livrarea efectiva a produselor/serviciilor. Subscrisa ne rezervăm dreptul de a modifica datele de pe site sau conținutul acestuia fără vreo notificare prealabila a utilizatorilor, dreptul de a publica/șterge anumite comentarii sau conturi ale utilizatorilor, dar și de a impune acestora o serie de obligații (de ex.: de a nu furniza informații false, de a nu înstrăina contul către alți utilizatori, de a nu utiliza serviciile în mod necorespunzător, de a nu utiliza bunurile în mod necorespunzător sau cu încălcarea dispozițiilor legale etc.).

4. Drepturile de autor
Drepturile de autor protejate sunt logo-urile, designul, numele afacerii, numele produselor, conținutul site-ului, dar și drepturile aferente comentariilor utilizatorilor despre produsele/serviciile afișate pe site (care, deși sunt proprietatea intelectuală a utilizatorilor, pot fi folosite și de către subscrisa în scop de promovare).

5. Politica de facturare, plăți și livrare
Modalitatea de plată este prin transfer bancar. Vânzătorul va emite factura fiscală, care urmează să fie achitată de către Cumpărător. Utilizatorul are obligația să furnizeze datele corecte pentru facturare și livrare, în acest caz aplicându-se legislația privind comerțul electronic.

6. Politica de cookies
Politica de utilizare a Cookie-urilor în mediul virtual(MAGAZIN VIRTUAL)

Politica de utilizare cookie-uri și tehnologii similare
Această politică se referă la cookie-urile și la tehnologiile similare folosite, după caz, în website-urile și aplicațiile operate de BIELDA TEHNIC S.R.L. cu sediul social în Resita, str. Retezat nr. 27, Ap. 1, jud. Caras-Severin, (denumită în continuare bielda.com).

Protejarea sferei dumneavoastră private în timpul utilizării paginii noastre web reprezintă pentru noi un aspect extrem de important. De aceea vă informăm în continuare în detaliu cu privire la colectarea datelor cu caracter personal și a datelor fără caracter personal.

Pe această pagină web se utilizează software pentru analiza utilizării. Prin evaluarea acestor date se pot obține informații utile cu privire la nevoile utilizatorilor. Aceste informații contribuie la îmbunătățirea calității ofertei. Mai concret, pentru fiecare consultare se stochează fără restricții următorul set de date:

Forma anonimizată a adresei IP a computerului care transmite solicitarea;
Data și ora consultării, respectiv solicitării;
Numele paginii consultate sau a fișierului consultat;
Referire la pagina de pe care se consultă această pagină;
Browser-ul folosit de utilizator, inclusiv versiunea browser-ului;
Sistemul de operare folosit de utilizator.
Cookie-urile sunt folosite pentru următoarele scopuri:

de funcționare a site-ului;
de analiză a comportamentului vizitatorilor site-ului;
pentru publicitate.
Această politică se completează cu politica subscrisei cu privire la protecția datelor personale în general, acestea incluzând informații suplimentare utile, inclusiv cu privire la responsabilul bielda.com pentru protecția datelor personale, toate scopurile prelucrărilor de date de către bielda.com, drepturile dumneavoastră, precum și excepțiile și limitele acestora etc.

Ce sunt cookie-urile?
Un Cookie este un mic fișier text care salvează setările pentru internet. Aproape fiecare pagină web folosește această tehnologie. Aceasta este descărcată de browser-ul dumneavoastră de internet la prima accesare a unei pagini web. La următoarea accesare a acestei pagini web cu același dispozitiv, Cookie-urile și informațiile salvate sunt fie trimise înapoi la pagina web care le-a creat (First Party Cookie) sau către o altă pagină web căreia îi aparțin (Third Party Cookie). Astfel, pagina web recunoaște că ați mai accesat o dată pagina cu acest browser și variază în unele cazuri conținutul afișat.

Unele fișiere Cookie sunt foarte utile pentru că pot îmbunătăți experiența utilizatorului în cazul reaccesării respectivei pagini web. Cu condiția să utilizați același terminal și același browser ca până acum, fișierele Cookie își amintesc, de exemplu, preferințele dumneavoastră, comunică cum utilizați o pagină și adaptează ofertele afișate intereselor și nevoilor dumneavoastră personale.

Cele mai multe Cookie-uri folosite de noi se șterg automat de pe hard disk-ul dumneavoastră după finalizarea sesiunii browser-ului ("Session Cookies"). În plus, folosim și Cookie-uri care rămân pe hard disk-ul dumneavoastră și după finalizarea sesiunii. Acest lucru urmărește în principal îmbunătățirea experienței utilizatorului în cazul unei noi accesări a paginii web, prin adaptarea ulterioară a paginii web la nevoile dumneavoastră personală, optimizând astfel timpul de încărcare.

La ce sunt folosite cookie-urile?
Aceste fișiere fac posibilă în principal recunoașterea terminalului utilizatorului și prezentarea conținutului într-un mod relevant, adaptat preferințelor utilizatorului.

Cookie-urile asigură utilizatorilor o experiență plăcută de navigare și susțin eforturile noastre pentru a oferi servicii mai adaptate utilizatorilor, ex: – preferințele în materie de confidențialitate online, coșul de cumpărături sau publicitate relevantă. De asemenea, sunt utilizate în pregătirea unor statistici anonime agregate care ne ajută să înțelegem cum un utilizator beneficiază de paginile noastre de internet, permițându-ne îmbunătățirea structurii și conținutului lor, fără a permite identificarea personală a utilizatorului.

Ce cookie-uri folosim?
Folosim două tipuri de cookie-uri: per sesiune și fixe. Cookie-urile per sesiune sunt fișiere temporare ce rămân în terminalul utilizatorului până la terminarea sesiunii sau închiderea aplicației. Cookie-urile fixe rămân pe terminalul utilizatorului pe o perioadă determinată de parametrii cookie-ului sau până sunt șterse manual de utilizator.

Cum sunt folosite cookie-urile de către acest site?
O vizită pe acest site poate plasa următoarele tipuri de cookie-uri:

cookie-uri strict necesare pentru funcționarea site-ului;
cookie-uri de analiză;
cookie-uri pentru publicitate.
Cookie-urile și/sau tehnologiile similare strict necesare sunt esențiale pentru buna funcționare a site-ului, fiind setate pe dispozitivul dumneavoastră la accesarea site-ului sau în urma acțiunilor efectuate în site, după caz. Puteți seta browser-ul dumneavoastră pentru a bloca cookie-urile, însă în acest caz anumite secțiuni ale site-ului nu vor funcționa corect.

Conțin cookie-urile sau tehnologiile similare date personale?
Cookie-urile sau tehnologiile similare în sine nu solicită informații cu caracter personal pentru a putea fi utilizate și, în multe cazuri, nici nu identifică personal utilizatorii de internet. Există însă situații când datele personale pot fi colectate prin utilizarea cookie-urilor pentru a facilita anumite funcționalități pentru utilizator sau pentru a oferi utilizatorului o experiență mai adaptată preferințelor sale. Astfel de date sunt criptate într-un mod care face imposibil accesul persoanelor neautorizate la ele.

Blocare cookie-uri
În cazul în care doriți să blocați cookie-urile, unele funcționalități ale site‑ului vor fi oprite, iar acest lucru poate genera anumite disfuncționalități sau erori în folosirea site-ului nostru. De exemplu, blocarea cookie-urilor vă poate împiedica să:

cumpărați online;
vă autentificați în contul dumneavoastră.
În cazul în care ești de acord cu aceste limitări și dorești să blochezi cookie-urile, urmează instrucțiunile de mai jos:

Cele mai multe browsere sunt setate implicit să accepte cookie-uri, dar aveți posibilitatea să modificați setările pentru a bloca unele sau toate cookie-urile. Alege browser-ul tău din lista de mai jos pentru a afișa instrucțiunile pe care trebuie să le parcurgeți după deschiderea browser-ului.

Internet Explorer, a se consulta în acest sens (https://support.microsoft.com/de-at/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies) Extras - Opțiuni de internet - card de înregistrare "Extins" - la secțiunea Securitate bifați "Trimite solicitări de tip "Do NotTrack" către paginile web vizitate cu Internet Explorer "Do NotTrack" - confirmați ;
Firefox, a se consulta în acest sens (https://support.mozilla.org/de/kb/cookies-loeschen-daten-von-websites-entfernen) Meniu - Setări - Protecția datelor - la secțiunea Cronică bifați "Creați setările definite de utilizator" - la secțiunea "Cookies" efectuați setările dorite – confirmați;
Google Chrome, a se consulta în acest sens (https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=de) Meniu - Setări - Setări extinse - la secțiunea "Protecția datelor" faceți clic pe "Setări conținut" - la secțiunea "Cookies" bifați rubricile dorite – confirmați;
Safari, a se consulta în acest sens (https://support.apple.com/kb/ph21411?locale=de_DE) Safari - Setări - Protecția datelor - la secțiunea "Cookies și datele paginii web" efectuați setările dorite – confirmați.
Administrarea preferințelor cu privire la plasarea de cookie-uri
În general, o aplicație folosită pentru accesarea paginilor web permite salvarea cookie-urilor și/sau a tehnologiilor similare pe terminal în mod implicit.

Aceste setări pot fi schimbate în așa fel încât administrarea automată a cookie-urilor să fie blocată de browser-ul web sau utilizatorul să fie informat de fiecare dată când cookie-uri sunt trimise către terminalul său.

Informații detaliate despre posibilitățile și modurile de administrare a cookie-urilor pot fi găsite în zona de setări a aplicației (browser-ului web). Limitarea folosirii cookie-urilor poate afecta anumite funcționalități ale website-ului.

De ce sunt cookie-urile și/sau tehnologiile similare importante pentru Internet?
Cookie-urile și/sau tehnologiile similare reprezintă un punct central al funcționării eficiente a Internetului, ajutând la generarea unei experiențe de navigare prietenoase și adaptate preferințelor și intereselor fiecărui utilizator. Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor poate face unele site-uri sau părți ale site-urilor imposibil de folosit.

Dezactivarea cookie-urilor nu înseamnă că nu veți mai primi, cu respectarea legislației, publicitate online – ci doar că aceasta nu va mai putea ține cont de preferințele și interesele dvs., evidențiate prin comportamentul de navigare.

Exemple de întrebuințări importante ale cookie-urilor (care nu necesită autentificarea unui utilizator prin intermediul unui cont):

Conținut și servicii adaptate preferințelor utilizatorului – categorii de produse și servicii;
Oferte adaptate intereselor utilizatorilor;
Reținerea parolelor;
Reținerea filtrelor de protecție a copiilor privind conținutul pe Internet (opțiuni family mode, funcții de safe search);
Limitarea frecvenței de difuzare a reclamelor – limitarea numărului de afișări a unei reclame pentru un anumit utilizator pe un site;
Furnizarea de publicitate relevantă pentru utilizator;
Măsurarea, optimizarea și adaptarea caracteristicilor de analiză – cum ar fi confirmarea unui anumit nivel de trafic pe un website, ce tip de conținut este vizualizat și modul cum un utilizator ajunge pe un website (ex: prin motoare de căutare, direct, din alte website-uri etc.). Website-urile derulează aceste analize privitoare la utilizarea lor pentru a-și îmbunătăți serviciile în beneficiul utilizatorilor.
Securitate și aspecte legate de confidențialitate
În general browserele au integrate setări de confidențialitate care furnizează diferite niveluri de acceptare a cookie-urilor, perioada de valabilitate și ștergere automată după ce utilizatorul a vizitat un anumit site.

Alte aspecte de securitate legate de cookie-uri:

Particularizarea setărilor browserului în ceea ce privește cookie-urile pentru a reflecta un nivel confortabil pentru dumneavoastră al securității utilizării cookie-urilor.
Dacă sunteți singura persoană care utilizează computerul, puteți seta, dacă doriți, termene lungi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare și a datelor personale de acces.
Dacă împărțiți accesul la calculator, puteți lua în considerare setarea browserului pentru a șterge datele individuale de navigare de fiecare dată când închideți browserul. Aceasta este o variantă de a accesa site-urile care plasează cookie-uri și de a șterge orice informație de vizitare la închiderea sesiunii de navigare.
Linkuri și informații suplimentare utile
Dacă doriți să aflați mai multe informații despre cookie-uri și la ce sunt utilizate, recomandăm următoarele linkuri:

Microsoft Cookies guide
AllAbout Cookies
http://www.youronlinechoices.com/ro/
POLITICA DE CONFIDENŢIALITATE PRIVIND PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Informații generale
Confidențialitatea datelor dumneavoastră cu caracter personal reprezintă una dintre preocupările principale ale BIELDA TEHNIC S.R.L., cu sediul în Resita, str. Retezat nr. 27, Ap. 1, jud. Caras-Severin, adresă on-line bielda.com , în calitate de operator de date.

Acest document are rolul de a vă informa cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal, în contextul utilizării paginii de internet bielda.com („numit în continuare Site-ul”).

Categoriile de date cu caracter personal prelucrate
2.1. Dacă sunteți client al Site-ului, BIELDA TEHNIC S.R.L. va prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal, cum ar fi: nume şi prenume, telefon, adresa de e-mail, adresa de facturare, adresa de livrare, date referitoare la modul în care utilizați Site-ul, de exemplu comportamentul/preferinţele/obişnuințele dumneavoastră în cadrul site-ului BIELDA TEHNIC S.R.L., precum și orice alte categorii de date pe care le furnizați în mod direct în contextul creării contului de utilizator, în contextul plasării unei comenzi prin intermediul site-ului sau în orice alt mod care rezultă din utilizarea Site-ului.

Dacă pentru a vă crea cont de utilizator pe Site, BIELDA TEHNIC S.R.L. va prelucra următoarele date publice de profil afişate de aplicaţiile respective: nume utilizator, adresa de e-mail.

În cazul în care alegeți să vă creați cont de utilizator doar înainte de a finaliza comanda unui produs disponibil pe Site, se va solicita adresa dumneavoastră de e-mail în baza căreia va fi creat automat un cont. În cazul în care nu finalizați comanda, adresa de e-mail și celelalte date furnizate nu vor fi stocate de BIELDA TEHNIC S.R.L., iar contul creat va fi șters automat.

2.2. Dacă sunteți vizitator al Site-ului, BIELDA TEHNIC S.R.L. va prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal pe care le furnizați în mod direct în contextul utilizării Site-ului, cum ar fi datele pe care le furnizați în cadrul secțiunii de contact / întrebări / reclamații, în măsura în care ne contactați în acest fel.

Scopurile și temeiurile de prelucrării
3.1. Dacă sunteți client al Site-ului, BIELDA TEHNIC S.R.L. prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal astfel:

pentru desfășurarea relației contractuale dintre dumneavoastră şi BIELDA TEHNIC S.R.L., respectiv pentru preluarea, validarea, expedierea şi facturarea comenzii plasate pe Site, informarea dumneavoastră asupra stării comenzii, organizarea returului de produse comandate şi alte detalii asupra comenzilor.
Temei legal: Prelucrarea datelor dumneavoastră în acest scop are la bază contractul încheiat între dumneavoastră și BIELDA TEHNIC S.R.L.. Furnizarea datelor dumneavoastră cu caracter personal este necesară pentru executarea acestui contract. Refuzul furnizării datelor poate avea drept consecință imposibilitatea derulării raporturilor contractuale dintre dumneavoastră și BIELDA TEHNIC S.R.L.

pentru îndeplinirea obligațiilor legale care incumbă BIELDA TEHNIC S.R.L. în contextul serviciilor prestate prin intermediul Site-ului, inclusiv a obligațiilor în materie fiscală, precum și în materie de arhivare.
Temei legal: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop este necesară în baza unor obligații legale. Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este necesară. Refuzul furnizării datelor poate avea drept consecință imposibilitatea BIELDA TEHNIC S.R.L. de a respecta obligațiile legale care îi revin și deci în imposibilitatea de a vă oferi serviciile prin intermediul Site-ului.

pentru activităţi de marketing, respectiv pentru transmiterea, prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanţă (e-mail, sms) de comunicări comerciale privind produsele şi serviciile oferite de BIELDA TEHNIC S.R.L., prin intermediul Site-ului.
Temei legal: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază consimțământul dumneavoastră, dacă alegeți să-l furnizați. Vă puteți exprima consimțământul pentru prelucrarea datelor în acest scop prin bifarea căsuței corespunzătoare de la momentul creării contului, sau ulterior creării contului, la secțiunea Informațiile contului meu.

Pentru dezabonarea de la primirea unor astfel de comunicări comerciale puteți folosi opţiunea de la finalul fiecărui e-mail/sms conţinând comunicări comerciale. În plus, puteți să vă dezabonați prin accesarea secțiunii Informațiile contului meu.

Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării consimțământului pentru prelucrarea datelor dumneavoastră în acest scop nu va avea urmări negative pentru dumneavoastră.

în scopul efectuării diverselor analize, raportări privind modul de funcționare a Site-ului, realizarea de profiluri de preferinţe de consum, în principal, în vederea îmbunătăţiri experienței oferite pe Site.
Temei legal: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază interesul legitim al BIELDA TEHNIC S.R.L. de a îmbunătății permanent experiența clienților pe Site. Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării datelor pentru acest scop nu va avea urmări negative pentru dumneavoastră.

3.2. Dacă sunteți vizitator al Site-ului, BIELDA TEHNIC S.R.L. prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal astfel:

pentru activităţi de marketing, respectiv pentru transmiterea, prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanţă (e-mail, sms), de comunicări comerciale privind produsele şi serviciile oferite de BIELDA TEHNIC S.R.L., prin intermediul Site-ului.
Temei legal: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază consimțământul dumneavoastră, dacă alegeți să-l furnizați. Vă puteți exprima consimțământul pentru prelucrarea datelor în acest scop prin completarea și bifarea căsuței corespunzătoare din formularul pentru abonarea la newsletter disponibil pe Site. Pentru dezabonarea de la primirea unor astfel de comunicări comerciale puteți folosi opţiunea de la finalul fiecărui e-mail/ sms conținând comunicări comerciale.

Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării consimțământului pentru prelucrarea datelor dumneavoastră în acest scop nu va avea urmări negative pentru dumneavoastră.

pentru rezolvarea plângerilor, reclamațiilor şi pentru a monitoriza traficul și a îmbunătăți experiența dumneavoastră oferită pe Site.
Temei legal: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază interesul legitim al BIELDA TEHNIC S.R.L. de a asigura funcționarea corectă a Site-ului, precum și pentru a îmbunătății permanent experiența vizitatorilor Site-ului, inclusiv prin soluționarea diferitelor comentarii, întrebări sau reclamații. Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării datelor pentru acest scop nu va avea urmări negative pentru dumneavoastră.

Durata pentru care vă prelucrăm datele
Principial, BIELDA TEHNIC S.R.L. va prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal atât cât este necesar pentru realizarea scopurilor de prelucrare menționate mai sus. Dacă vă retrageți consimțământul pentru prelucrarea datelor în scop de marketing, BIELDA TEHNIC S.R.L. va înceta prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal în acest scop, fără însă a afecta prelucrările desfășurate de BIELDA TEHNIC S.R.L. pe baza consimțământului exprimat de către dumneavoastră înainte de retragerea acestuia.

Dezvăluirea datelor cu caracter personal
Pentru îndeplinirea scopurilor de prelucrare, BIELDA TEHNIC S.R.L. poate dezvălui datele dumneavoastră către parteneri, către terțe persoane sau entități care sprijină BIELDA TEHNIC S.R.L. în desfășurarea activității prin intermediul Site-ului (de exemplu firme de curierat, furnizori de servicii de telecomunicații /IT), ori către autoritățile publice centrale/locale, în următoarele cazuri exemplificativ enumerate:

pentru administrarea Site-ului;
în situațiile în care această comunicare ar fi necesară pentru atribuirea de premii sau alte facilități persoanelor vizate, obținute ca urmare a participării lor la diverse campanii promoționale organizate de către BIELDA TEHNIC S.R.L. prin intermediul Site-ului;
pentru menținerea, personalizarea și îmbunătățirea Site-ului și a serviciilor derulate prin intermediul lui;
pentru efectuarea analizei datelor, testarea și cercetarea, monitorizarea tendințelor de utilizare și activitate, dezvoltarea caracteristicilor de siguranță și autentificarea utilizatorilor;
pentru transmiterea de comunicări comerciale de marketing, în condițiile și limitele prevăzute de lege;
atunci când dezvăluirea datelor cu caracter personal este prevăzută de lege etc.
Transferul datelor cu caracter personal
Datele cu caracter personal furnizate către BIELDA TEHNIC S.R.L. pot fi transferate în afara României, dar doar către state din Uniunea Europeană.

Drepturile de care beneficiați
În condițiile prevăzute de legislația în materia prelucrării datelor cu caracter personal, în calitate de persoane vizate, beneficiați de următoarele drepturi:

dreptul la informare, respectiv dreptul de a primi detalii privind activitățile de prelucrare efectuate de către BIELDA TEHNIC S.R.L., conform celor descrise în prezentul document;
dreptul de acces la date, respectiv dreptul de a obține confirmarea din partea BIELDA TEHNIC S.R.L. cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, precum și detalii privind activitățile de prelucrare precum modalitatea în care sunt prelucrate datele, scopul în care se face prelucrarea, destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor, etc;
dreptul la rectificare, respectiv dreptul de a obține corectarea, fără întârzieri justificate, de către BIELDA TEHNIC S.R.L. a datelor cu caracter personal inexacte/ nejustificate, precum și completarea datelor incomplete; Rectificarea/ completarea va fi comunicată fiecărui destinatar la care au fost transmise datele, cu excepția cazului în care acest lucru se dovedește imposibil sau presupune eforturi disproporționate;
dreptul la ștergerea datelor, fără întârzieri nejustificate, („dreptul de a fi uitat”), în cazul in care se aplică unul dintre următoarele motive:
acestea nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate;
în cazul în care este retras consimțământul și nu există niciun alt temei juridic pentru prelucrare;
în cazul în care persoana vizată se opune prelucrării și nu există motive legitime care să prevaleze;
în cazul în care datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal;
în cazul în care datele cu caracter personal trebuie șterse pentru respectarea unei obligații legale;
datele cu caracter personal au fost colectate în legătură cu oferirea de servicii ale societății informaționale conform dreptului Uniunii sau al dreptului intern sub incidenta căruia se află operatorul.
Este posibil ca, în urma solicitării de ștergere a datelor, BIELDA TEHNIC S.R.L. să anonimizeze aceste date (lipsindu-le astfel de caracterul personal) și să continue în aceste condiții prelucrarea pentru scopuri statistice;

dreptul la restricționarea prelucrării în măsura în care:
persoana contestă exactitatea datelor, pe o perioadă care ne permite verificarea corectitudinii datelor;
prelucrarea este ilegală, iar persoana vizată se opune ștergerii datelor cu caracter personal, solicitând în schimb restricționarea utilizării lor;
operatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal în scopul prelucrării, dar persoana vizată i le solicită pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță;
sau persoana vizată s-a opus prelucrării (altele decât cele de marketing direct), pentru intervalul de timp în care se verifică dacă drepturile legitime ale operatorului prevalează asupra celor ale persoanei vizate.
dreptul la portabilitatea datelor, respectiv (i) dreptul de a primi datele cu caracter personal într-o modalitate structurată, folosită în mod obișnuit și într-un format ușor de citit, precum și (ii) dreptul ca aceste date să fie transmise de către BIELDA TEHNIC S.R.L. către alt operator de date, în măsura în care sunt îndeplinite condițiile prevăzute de lege;
dreptul la opoziție – în ceea ce privește activitățile de prelucrare se poate exercita prin transmiterea unei solicitări conform celor indicate mai jos;
în orice moment, din motive legate de situația particulară în care se află persoana vizată, ca datele care o vizează să fie prelucrate în temeiul interesului legitim al BIELDA TEHNIC S.R.L. sau în temeiul interesului public, cu excepția cazurilor în care BIELDA TEHNIC S.R.L. poate demonstra că are motive legitime și imperioase care justifică prelucrarea și care prevalează asupra intereselor, drepturilor și libertăților persoanelor vizate sau că scopul este constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță;
în orice moment, în mod gratuit și fără nicio justificare, că datele care o vizează să fie prelucrate în scop de marketing direct.
dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale automate, respectiv dreptul de a nu fi subiectul unei decizii luate numai pe baza unor activități de prelucrare automate, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care privesc persoana vizată sau o afectează în mod similar într-o măsură semnificativă;
dreptul de a vă adresa Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal sau instanțelor competente, în măsura în care considerați necesar.
Pentru orice întrebări suplimentare cu privire la modul în care datele cu caracter personal sunt prelucrate și pentru a vă exercita drepturile menționate mai sus, vă rugăm să vă adresați la adresa de email: contact@bielda.com

8. Soluționarea litigiilor
Litigiile izvorâte în legătură cu vânzările realizate prin prezentul site sunt soluționate de instanțele de judecată din România. Legea aplicabilă este legea română.

Facem cunoscut faptul că din anul 2016 funcționează și SOL platforma de soluționare on-line a litigiilor. Această platformă se poate găsi la adresa:

https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=EN

Vă facem cunoscut dreptul utilizatorului de a informa A.N.P.C. despre eventualele nemulțumiri referitoare la produsele/serviciile oferite de subscrisa. Link-ul A.N.P.C. este: https://anpc.ro/ autoritatea având atribuții pentru protecția consumatorului.

9. Garanții și politica de returnare
Facem trimitere la prevederile O.U.G. 34/2014 privind drepturile consumatorilor care reglementează posibilitatea clientului de a returna produsele în termen de 14 zile, fără a motiva în vreun fel această decizie.

BIELDA TEHNIC S.R.L. acordă garanţie conform căreia produsele nu au nici un defect ca urmare a proiectării, materialelor utilizate sau manoperei şi că acestea vor funcţiona în condiţii normale de utilizare. Perioada de garanţie începe cu data predării efective și a recepției produsului/produselor.

Neefectuarea reviziilor tehnice periodice conform tabelului de mentenanţă agreat de către producător precum şi intervenţia neautorizată asupra produsului, duce la pierderea garanţiei acordate.

Produsele vor fi însoţite de certificate de garanţie și certificate de conformitate.

Cumpărătorul declară că a luat la cunoștință de prevederile art. 1717 - Cod civil și că se obligă să utilizeze produsul cu respectarea instrucțiunilor de utilizare și a condițiilor garanției care au fost comunicate acestuia la livrare.

10. Limitarea răspunderii furnizorului
BIELDA TEHNIC S.R.L. își limitează răspunderea în cazul înstrăinării parolei, a contului de utilizator, a furnizării de informații incorecte sau incomplete, în cazul utilizării produselor/serviciilor în alt scop decât acela pentru care au fost concepute, precum și în alte cazuri prevăzute de lege.

BIELDA TEHNIC S.R.L.

Sidebar